Hoed & Rand [H&R]

Lokale kringloop

Tijdens Alkmaar aan Zee, een evenement van 6 t/m 10 juli 2015 waarbij vijftig kinderen van 9 tot 12 jaar hun eigen zelfvoorzienende vakantieparadijs bouwden, werd de eerste aanzet gegeven voor een lokale kringloop waarbij afval werd omgezet in voedsel.

Zemelen en griezen kwamen van maalderij de Gouden Engel. Koffiedik van stadsstrand De Kade. Kinderen oogstten de eerste Shii-takes en groenteboer Kropsla nam de eerste paddenstoelen in ontvangst.

Kropsla haakte snel aan, hield die week een speciale actie en zette de paddenstoelen mooi in de etalage. Julia gebruikte paddenstoelen in de keuken van Alkmaar aan Zee. Restaurant Mylos en Toko An Dong proefden de paddenstoelen en gaven het oordeel: topkwaliteit! Veel beter dan het gangbare aanbod.

Wat in een kleine week tot stand kwam, dient een vervolg te krijgen met een kringloop-estafette waarbij scholen het stokje doorgeven, en steeds meer bedrijven zich aansluiten bij de lokale kringloop waarin afval voedsel wordt. Diverse bedrijven staan al in de rij om zich aan te sluiten.

23 1

24 1

25 1

25 2